Yetişkin Aikido Ders Saatleri
Pazartesi – Çarşamba 19:00 – 20:15
Salı – Perşembe 19:00 -20:30
İŞ YAŞAMINDA AİKİDO
Günümüzde özellikle üst düzey yöneticiler başta olmak üzere bulundukları konumlarda daha başarılı bir yönetim ve strateji planlamaları yapabilmek için bazı eğitim programlarına katılırlar.
Amaç nedir pekiyi ?
Daha verimli ve olumlu kararlar alabilmek, yönetimsel ve kişisel gelişimlerini en üst düzeye çıkarmak değil midir?
İşte bu noktada esas sorgulanması gereken bu gelişim ve eğitim programlarının bir sınırı var mıdır?
Eğitimin ve gelişimin sonuna mı gelinmiştir?
Ne yapmak gerekir?
Morihei UESHİBA ‘nın geliştirdiği ve bütün dünyada milyonlarca insanın gerek sosyal hayatlarında gerekse iş yaşamlarında kendilerini fiziksel ve kişisel olarak geliştirmelerine yardımcı olan bir Japon Savaş ve savunma sanatı olan AİKİDO felsefesini eşi benzeri olmayan “İş Yaşamında Aikido” programı halinde sunuyoruz.
AİKİDO`nun evrensel enerjiyle uyum felsefesi ile sizler Samurai’ların sabır ve dirençlerini, fiziksel sınırlarının sonundayken bile devam edebilme becerilerini, çoklu atakları keyifle ve sükunetle yönlendirebilme yeteneklerini ve tüm bu zorluklar içerisinde hayata karşı olan koşulsuz sevgilerini koruma gücü gibi daha bir çok stratejiyi iş yaşamında “ayakta kalma”, “kriz yönetimi”, “çoklu rekabet” ile başa çıkabilme gibi konulara esas teşkil edecek metaforlar olarak kullanabileceksiniz.
“İş Yaşamında Aikido eğitimleri programı “ 20 yıldan fazla süredir iş hayatında kariyer yapmış , iş yaşamının zorluklarını , sıkıntılarını rakipleriyle aynı sahada omuz omuza yaşamış ve şu an halen özel bir şirkette yöneticilik görevini de sürdüren Aikikai 4. Dan ve 2 kademe Antrenörlük derecesine sahip ve aynı zamanda Antalya merkezde AİKİDO ACADEMY ANTALYA adında nezih bir Aikido salonu işleten “ Aikido ile İş dünyası” konularını birbirine başarıyla entegre etmiş birinci elden tecrübe sahibi Ateş Engin CEVHERHAN Sensei tarafından hazırlanmış ve gerçekleştirilmektedir.
Aikido Eğitiminin hedef kitlesi ; Üst düzey yöneticiler ,bürokratlar ve şirket sahipleridir.
• Evrensel enerji ile uyum
• Aikido etiketleri – Olmazsa olmaz değerlerimiz
• Hanmi ( Ayakta duruş ) – İş dünyasında zorluklar karşısında ayakta kalma prensipleri
• Adımlar – Şirketinizin temel hareket biçimleri
• Dönüşler – Yön değiştirmemiz gerekirse…
• Düşüşler – Kriz yönetimi
• Omote/Ura – Rakiplerimizin bilinç ve bilinçaltı halleri
• Nefes–Gülümseme – Kurumunuzun ve çalışanlarınızın fizik ve ruh hali kontrolü
• Tachi-waza – Eşit koşullarda rekabet prensipleri
• Hanmi hantachi waza – Kuvvetli rakibe karşı rekabet
• Tachi-dori ( Kılıca karşı) – Rekabet silahı olan rakibe karşı rekabet
• Randori (Çoklu ataklar) – Çoklu rekabet stratejileri
• Henka waza – Stratejilerde yöntem değişikliği
• Kaeshi Waza – Rakibin atağını rakibe çevirme becerisi
• Takemisu Aikido – Rekabetin üzerine çıkabilme becerisi
• Kapanış – Gerçek zafer kendinize karşı kazandığınızdır.
Aikido, fiziksel ve zihinsel denge oluşturma yöntemidir. Aikido, diğer tarafın gücünü kendisine yönelik kullanabilmektir. Aikido, %100 savunma odaklı ve bir ya da daha fazla yönden gelen her türlü saldırıya karşı kullanılabilecek bir uygulama sanatıdır. Aikido, fizik kurallarını göz önünde bulundurarak saldırganın kuvvetinden uygun şekilde yararlanır. Aikido; önsezi, zamanlama, hareketlerin doğru uygulanışı, dairesellik, rakibin gücünü ele geçirip bunu ona yönelik kullanma, soluklamanın verdiği güç, doğru tutuşlar ve oldukça yüksek bir konsantrasyon ister.
Aikido, önemli temel motivasyonları, ahlâki standartları ve asil tarzıyla tanınır. Aikido, kendi kendimizi sürekli olarak geliştirme ve kesin zafer üzerine kuruludur. Aikido, rakibi etkisiz hale getirerek var olmaya devam eder. Aikido : Savaşmadan Kazanmak : “Uyum Kuralı” Aikido’nun içinde yatan esas anlam Enerji, Zihin ve Beden’in uyumudur.
Aikido’nun öncelikli özelliği enerjinin terbiye edilmesidir. Aikido’nun ayırt edici özelliği, hareketler ve tekniklerdeki yumuşak akıcılıktır. Aikido’nun başlangıcı savunma, devamı tekniktir.
Aikido’nun zihinsel kaynakları ikiye ayrılır:
1- Doğu kültürünün din ve Şintoculuk, Konfüçyusçuluk, Taoculuk ve Budizm gibi felsefe akımlarına dayanan ahlâki değerleri;
2- Daha pratik olan ve kolaylıkla uygulanan ahlâki değerler.
Aikido’nun ahlâki anlayışında savunma asla saldırganı yok etme ya da ciddi şekilde yaralama amacını taşımaz.
Aikido’ya dayalı bir strateji üç ahlâki aşamayı içerir:
1- Algılama,
2- Değerlendirme,
3- Karar verme ve tepki gösterme
Aikido hareketleri, ileri derecede bir koordinasyon sonucu oluşan, sertlik ve şiddet içermeyen, akıcı ve esnek hareketlerdir. Aikido’da el, bilek tutuşları ve düz vuruşlar(atemi) o kadar serttir ki, rakip daha fazla acıyı engellemek için teslim olmayı tercih eder. Aikido’ya dayanan bir strateji aynı zamanda ahlâki bir yaklaşım ve düşünce tarzı gerektirir. Aikidoka’nın (Aikido çalışan kişi) ahlâki bir yaklaşım içinde olması gerekir. Savunmanın esas amacı saldırganı yok etmek değil, onu yönlendirmek ya da etkisiz hale getirmektir. Aikido’da ego ya da kahramanlık yoktur.
Aikido, Sensei(üstat) Morihei Ueshiba (1883 – 1963) tarafından geliştirilmiştir. Aikido, efendilerin savunmacı sanatı olarak tarif edilir. Gerçek ustalar çevrelerinin kendilerini kontrol etmesine izin vermeyenlerdir